Muffinki z granoli
- 15 min.
- 40 min.
- Łatwe
- 6 porcje
Muffinki bez mąki? Co?! Pewnie, że się da. Przygotuj domową granolę i upiecz ją w foremkach do muffinek. Pyszne śniadanie, z którego ucieszy się cała rodzina i które da Ci energię na całe przedpołudnie.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 222 Kcal
- 4 g białek
- 12 g tłuszczów
- 26 g węglowodanów
Składniki
6 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 160–180°C.
2
Pokrój jabłko w drobną kostkę.
3
W naczyniu wymieszaj płatki owsiane, pokrojone jabłko, miód, sól, kakao i cynamon.
4
Wymieszaj, dodaj olej kokosowy i mleko. Ponownie wymieszaj i przygotuj sobie formę do muffinek.
5
Wysmaruj ją olejem kokosowym i równomiernie napełnij przygotowanym ciastem.
6
Formę umieść w piekarniku i piecz w temperaturze 160–180°C przez 35–40 minut.
7
Podawaj z mlekiem lub jogurtem.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dodałam też trochę mąki orkiszowej pełnoziarnistej, żeby było bardziej muffinkowe.
Tłumaczenie automatyczne
2 średnie jabłka (jedno pokrojone w kostkę, drugie na grubsze), 2 łyżki miodu, orzechy laskowe🔝
Tłumaczenie automatyczne