Granola z suszonymi śliwkami
- 20 min.
- 45 min.
- Łatwe
- 10 porcje
Mamy dla Ciebie kolejny pomysł na śniadanie. Domowa granola w nowym wydaniu, pyszna z jogurtem naturalnym lub kefirem.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 200 Kcal
- 7 g białek
- 8 g tłuszczów
- 25 g węglowodanów
Składniki
10 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 130°C. Pokryj blachę papierem do pieczenia.
2
W blenderze kielichowym umieść suszone śliwki, 130 ml wody i masło orzechowe. Zmiksuj na gładką masę i odstaw.
3
Do dużego naczynia wsyp płatki owsiane, nasiona i pestki, cynamon i sól. Polej masą śliwkową i dobrze wymieszaj.
4
Następnie rozsyp surową granolę na blasze i wstaw ją do piekarnika.
5
Piecz przez 45 minut w 130°C. W trakcie pieczenia kilkakrotnie wymieszaj i rozbij grudki kopyścią. Uważaj, żeby nie przypalić mieszanki.
Nasza rada
Podawaj granolę z jogurtem naturalnym i świeżymi owocami.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To jest bomba! Granola bez dodatku cukru - jestem podekscytowana! Wprawdzie jest dość mokry, więc na początku jest dużo pracy, ale jest bardzo dobry, lekko kwaśny, często jem sam 😀
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały
Tłumaczenie automatyczne
smakuje całkiem nieźle, ale na mokro .. Spodziewałam się chrupiącego
Tłumaczenie automatyczne