
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 160°C.
W dużym naczyniu wymieszaj płatki owsiane, ziarna słonecznika i nasiona chia.
W rondelku rozgrzej olej kokosowy z dodatkiem miodu i cynamonu. Podgrzewaj przez 2 minuty, a następnie polej nim płatki i nasiona.
Wymieszaj i przesyp mieszankę na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Ewentualne grudki rozdrób palcami.
Wstaw do piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 150–160°C.
Upieczoną granolę pozostaw do całkowitego ostygnięcia, a następnie dodaj do niej grubo posiekaną czekoladę i daktyle. Wymieszaj.
Uwaga: podana wartość energetyczna odpowiada porcji o wadze 50 gramów.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jest wyśmienity, z jogurtem świetny zamiennik płatków owsianych, którego nie daję na konsystencję 🙂
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Właśnie polałem go mlekiem na śniadanie i jest super. Świetnie sprawdzi się również z jogurtem i owocami. Dzięki daktylom i czekoladzie muesli jest słodsza.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego