SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 320 Kcal
  • 7 g białek
  • 28 g tłuszczów
  • 9 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

1 porcja

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 100°C.

2

Rozbierz kapustę włoską na pojedyncze liście i opłucz każdy z nich pod bieżącą wodą.

3

Usuń grube łodygi i łykowate miejsca.

4

Porwij liście na niewielkie kawałki i wymieszaj je z oliwą, szczyptą soli i przyprawą curry.

5

Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i susz przez 25–30 minut w temperaturze 90–100°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

phaere
14. marca 2021

Często zastanawiam się, co zrobić ze zbyt rozdętą kapustą. Tekstura liści przechwytuje przyprawy, więc nie ma potrzeby stosowania oleju. Są pyszne i chrupiące prosto z piekarnika.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Eliska13
29. stycznia 2021

Wspaniały! Zdecydowanie polecam, tylko nie przesadzaj z przyprawami;) wszystkim w rodzinie smakowało

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu