SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 320 Kcal
  • 7 g białek
  • 28 g tłuszczów
  • 9 g węglowodanów

Składniki

1 porcja

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 100°C.

2

Rozbierz kapustę włoską na pojedyncze liście i opłucz każdy z nich pod bieżącą wodą.

3

Usuń grube łodygi i łykowate miejsca.

4

Porwij liście na niewielkie kawałki i wymieszaj je z oliwą, szczyptą soli i przyprawą curry.

5

Ułóż na blasze pokrytej papierem do pieczenia i susz przez 25–30 minut w temperaturze 90–100°C.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Klaudia Walachova
08. sierpnia 2022

Bardzo dobre, chrupiące! Po prostu piekłam je pięć minut dłużej.

Tłumaczenie automatyczne

phaere
14. marca 2021

Często zastanawiam się, co zrobić ze zbyt rozdętą kapustą. Tekstura liści przechwytuje przyprawy, więc nie ma potrzeby stosowania oleju. Są pyszne i chrupiące prosto z piekarnika.

Tłumaczenie automatyczne

Eliska13
29. stycznia 2021

Wspaniały! Zdecydowanie polecam, tylko nie przesadzaj z przyprawami;) wszystkim w rodzinie smakowało

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu