Pasta jajeczna
- 20 min.
- 9 min.
- Łatwe
- 6 porcje
Jeżeli lubisz pasty jajeczne, koniecznie zrób tę naszą: dodatek dymki, musztardy i serka śmietankowego sprawia, że jest naprawdę przepyszna. Idealna do koreczków. Też lubisz przyrządzać w domu pasty do chleba i pasztety? Daj znać w komentarzach, jaka jest Twoja ulubiona.
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 164 Kcal
- 8 g białek
- 14 g tłuszczów
- 2 g węglowodanów
Składniki
6 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Nalej wody do garnka i doprowadź ją do wrzenia.
2
Zmniejsz ogień, do gotującej się wody ostrożnie włóż jaka i ugotuj je na twardo (ok. 8–9 minut).
3
Umyj dymkę i drobno ją pokrój.
4
Obierz ugotowane jajka, zetrzyj je na tarce o dużych oczkach i wymieszaj z posiekaną dymką, musztardą, sokiem z cytryny i serkiem śmietankowym.
5
Gotową pastę dopraw do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem wstaw na co najmniej 10 minut do lodówki.
Nasza rada
Przechowuj w lodówce w zamkniętym pojemniku i spożyj w ciągu 3–4 dni.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami