
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Orzeszki wsyp do kielicha wysokoobrotowego blendera. Miksuj na pełnych obrotach tylko przez 20 sekund, żeby nie przeciążyć urządzenia.
Następnie miksuj z przerwami aż do momentu, kiedy orzeszki zmielone zostaną na proszek. Jeżeli część orzeszków przykleiła się do blendera, to zgarnij je szpachelką, żeby wszystkie równomiernie się zmieliły.
Dodaj 1 łyżkę miodu z olejem i solą i miksuj dalej na pełnych obrotach przez około 1 minutę.
Spróbuj i dopraw do smaku miodem albo solą. Żeby uzyskać bardziej płynną konsystencję, dodaj więcej oleju kokosowego.
Zmiksuj jeszcze raz na pełnych obrotach (30 sekund), żeby wszystkie składniki idealnie się połączyły.
Masło orzechowe umieść w zamykanym szklanym naczyniu o pojemności co najmniej 600 ml. Przechowuj w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
⭐⭐⭐⭐⭐
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
ok
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego