SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo i smacznie

Strona 162Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 2597 Kcal
  • 101 g białek
  • 205 g tłuszczów
  • 87 g węglowodanów

Składniki

1 sztuka

Sposób przygotowania

1

Orzeszki wsyp do kielicha wysokoobrotowego blendera. Miksuj na pełnych obrotach tylko przez 20 sekund, żeby nie przeciążyć urządzenia.

2

Następnie miksuj z przerwami aż do momentu, kiedy orzeszki zmielone zostaną na proszek. Jeżeli część orzeszków przykleiła się do blendera, to zgarnij je szpachelką, żeby wszystkie równomiernie się zmieliły.

3

Dodaj 1 łyżkę miodu z olejem i solą i miksuj dalej na pełnych obrotach przez około 1 minutę.

4

Spróbuj i dopraw do smaku miodem albo solą. Żeby uzyskać bardziej płynną konsystencję, dodaj więcej oleju kokosowego.

5

Zmiksuj jeszcze raz na pełnych obrotach (30 sekund), żeby wszystkie składniki idealnie się połączyły.

6

Masło orzechowe umieść w zamykanym szklanym naczyniu o pojemności co najmniej 600 ml. Przechowuj w chłodnym miejscu, najlepiej w lodówce.

Nasza rada
Żeby masło było lekko chrupiące, część orzeszków (około 100 g) zmiksuj blenderem tylko trochę, na duże okruchy, i dodaj do gotowego masła.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Denisa Bojková
08. listopada 2023

Witam, jak długo można przechowywać masło w lodówce? Z góry dziękuję za odpowiedź.

Tłumaczenie automatyczne

Jarmila Šimonová
10. kwietnia 2023

⭐⭐⭐⭐⭐

Tłumaczenie automatyczne

Branislav Kováč
24. maja 2022

ok

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu