SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

W niewielkim naczyniu ubij na pianę jajka, sól i pieprz.

2

Na patelni rozgrzej masło i oliwę. Wrzuć na gorący tłuszcz drobno posiekaną cebulę. Smaż na średnim ogniu przez 1–2 minuty.

3

Następnie wrzuć pokruszone drożdże, dolej mleko i mieszaj, dopóki drożdże się nie rozpuszczą (ok. 1–2 minuty).

4

Wlej na patelnię ubite jajka, zmniejsz ogień i mieszaj przez 2 minuty. Pasta powinna mieć konsystencję delikatnej jajecznicy.

5

Podawaj z pieczywem, jeszcze ciepłą.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Anička Nováková
06. stycznia 2023

Lubię to odkąd byłam mała, moja mama często to dla nas robiła! ona jest bardzo dobra. Ania

Tłumaczenie automatyczne

Bozena Kluska
28. sierpnia 2022

A co jest zdrowego w tej paście?Smażone jajka są najbardziej nie zdrowe,mleko dla dorosłych też nie,a wszystko zabite w wys temperaturze!😡

vlaj
07. sierpnia 2021

Doskonały. Zrobiłam go z 2 kostek drożdży (42g) i 3 jajek, które wyszły na około 2 duże porcje.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu