SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 156 Kcal
  • 2 g białek
  • 10 g tłuszczów
  • 14 g węglowodanów

Poczuj się lepiej i pewniej w swojej skórze dzięki kolagenowi!

  • Skóra pełna blasku
  • Gęste włosy
  • Zdrowe stawy
Więcej informacji

Składniki

16 porcje

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Zblenduj płatki ze śliwkami, dodaj kakao i ok. 3 łyżki wody. Jeżeli ciasto jest zbyt zbite, dodaj odrobinę wody.

2

Wyrób ciasto, dodaj 20 g miodu i 50 g oleju kokosowego. Odstaw.

3

Przygotuj krem. Zblenduj wiórki, 60 g oleju kokosowego i resztkę miodu, aż do uzyskania gładkiej masy (ok. 10 minut).

4

Rozwałkuj ciasto między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Posmaruj je kremem kokosowym, zwiń i wstaw do lodówki na co najmniej 8 godzin.

5

Roladę możesz posypać wiórkami kokosowymi.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Marieta0312
17. stycznia 2024

Rolada w sumie się udała, ale farsz musiałam zrobić z dwóch porcji, bo był strasznie mały i nawet nie można powiedzieć, że dało się go rozsmarować. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis jest dość bez smaku i lepiej byłoby dodać więcej miodu lub czegoś, co doda mu smaku.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1430079
JM Milanija
30. stycznia 2023

rewelacyjna rolada, od dziś robię tylko w tej wersji. Dodałam również nasiona chia

Tłumaczenie automatyczne

Kikulienka
24. grudnia 2022

Dzień dobry, dobrze byłoby dołączyć zdjęcia procesu w przepisach, aby ktoś, kto spróbuje tych przepisów po raz pierwszy, mógł zobaczyć spójność. Albo poradźcie co zrobić jak ciasto za bardzo jogurtowe bo jestem właśnie w takim momencie że tak jest i nie wiem co z tym zrobić żeby wyszło ciasto a nie jogurt . Czy ktoś może doradzić co zrobić w takim przypadku? Staram się dodawać płatki i więcej daktyli, a ciasto nadal takie jest i w ogóle nie daje się rozwałkować. Jestem zawiedziona instrukcją do przepisu, bo zupełnie mi nie wyszło, a mimo, że dodałam wystarczająco dużo płatków, to i tak jest to ciasto, którego w ogóle nie da się rozwałkować. Dziękuję

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1359939
banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu