
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Przepłucz ryż w zimnej wodzie i ugotuj go do miękkości (ok. 30–40 minut).
Miąższ dyni pokrój w kostkę. Obierz i drobno posiekaj cebulę.
Na dużej, głębokiej patelni lub w woku rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć posiekaną cebulę i smaż ją na wolnym ogniu przez 1–2 minuty. Następnie dodaj pokrojoną dynię, przyprawę curry, kumin i ugotowaną ciecierzycę. Wymieszaj i smaż przez kolejne 2 minuty.
Podlej mlekiem kokosowym, dodaj krojone pomidory, przykryj pokrywką i duś przez 12 minut.
Zdejmij z ognia i dodaj do curry umyte pomidorki koktajlowe (całe lub przekrojone na pół, w zależności od ich rozmiarów) oraz sok z połowy cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z ugotowanym ryżem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Właśnie zauważyłem, że w punkcie 4 jest błąd. Jest napisane, że dodaj mleko kokosowe i obrane pomidory, powyższy przepis mówi, że puree z pomidorów 🙈
Tłumaczenie automatyczne
Pyszne!!
Tłumaczenie automatyczne