
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Wymieszaj mąkę, migdały i proszek do pieczenia.
Dodaj olej, stewię, mleko i kawę. Ponownie wymieszaj.
Wlej ciasto do formy (20 cm × 30 cm) pokrytej papierem do pieczenia. Piecz w temperaturze 160–170°C przez 20–25 minut.
Po upieczeniu spodu przygotuj masę. Tofu, kawę, ekstrakt waniliowy, masło orzechowe i kilka łyżek wody zblenduj na gładki krem. Upieczony spód pozostaw na kratce do ostygnięcia.
Za pomocą szklanki lub foremki do ciastek wykrój z ciasta 12 kółek tej samej wielkości.
W szklance, pucharku lub specjalnej formie na tiramisu ułóż warstwami: plasterek ciasta, masę, jeszcze raz ciasto i masę.
Przygotuj w ten sam sposób wszystkich 6 porcji, a następnie wstaw je na godzinę do lodówki. Przed podaniem posyp każdy deser kakao.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ciasto jest jak guma. To nie jest dobre. Niestety - wielkie rozczarowanie.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego