Sernik z rabarbarem i kruszonką
- 25 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 12 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 304 Kcal
- 8 g białek
- 19 g tłuszczów
- 25 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszaj i ubij twaróg, miód, olej, mleko i jajka.
Połącz suche i mokre składniki. Przelej ciasto do formy wysmarowanej olejem (20×30 cm).
Umyj i oczyść rabarbar, drobno go pokrój i wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Posyp nim przygotowane ciasto.
Zrób kruszonkę. W misce wymieszaj masło, zmielone migdały, płatki migdałowe, płatki owsiane i miód. Wymieszaj i wyrób palcami kruszonkę, którą posyp owoce w cieście.
Wstaw formę do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piecz przez 25–30 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Tort już zajęty 😍🙂👌Uwielbiam rabarbar👌
Tłumaczenie automatyczne
Świetne 🫠🤤
Tłumaczenie automatyczne
Pyszny. Dodałam też 250g twarogu i dosłodziłam bardziej, następnym razem dosłodzę tak jak jest w procedurze. Ale poza tym świetnie
Tłumaczenie automatyczne