
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszaj i ubij twaróg, miód, olej, mleko i jajka.
Połącz suche i mokre składniki. Przelej ciasto do formy wysmarowanej olejem (20×30 cm).
Umyj i oczyść rabarbar, drobno go pokrój i wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Posyp nim przygotowane ciasto.
Zrób kruszonkę. W misce wymieszaj masło, zmielone migdały, płatki migdałowe, płatki owsiane i miód. Wymieszaj i wyrób palcami kruszonkę, którą posyp owoce w cieście.
Wstaw formę do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piecz przez 25–30 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Prawie wszystko dobrze smakuje z rabarbarem i ten nie był wyjątkiem
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Placek pyszny. Zrobiłam z 250 g twarogu i bardziej posłodziłam miodem i erytrytolem. Użyłam mrożonego rabarbaru ( po rozmrożeniu trzeba odcisnąć sok)
Doskonały. Zrobiłam z mąki jęczmiennej :)
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego