
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszaj i ubij twaróg, miód, olej, mleko i jajka.
Połącz suche i mokre składniki. Przelej ciasto do formy wysmarowanej olejem (20×30 cm).
Umyj i oczyść rabarbar, drobno go pokrój i wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Posyp nim przygotowane ciasto.
Zrób kruszonkę. W misce wymieszaj masło, zmielone migdały, płatki migdałowe, płatki owsiane i miód. Wymieszaj i wyrób palcami kruszonkę, którą posyp owoce w cieście.
Wstaw formę do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piecz przez 25–30 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ciasto przepyszne, nam się podobało, dzięki przepisowi dodaliśmy biały jogurt ze śmietaną ☺️. Po prostu nadal miałam wrażenie, że była niedogotowana podczas pieczenia, więc zrobiłam to dłużej. Ale jest cieńsza warstwa ciasta i większy rabarbar, więc wydaje się, że wystarczy pomóc innym 🥰
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo dobre ciasto.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Absolutnie luksusowy. Właśnie zjadłem kilka rabarbaru, więc wykorzystałem dodatkowe 1 jabłko. Aby mój mąż nie wiedział, że są płatki owsiane, zmieliłem je. Kruchy trzymał się tak pięknie.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego