
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia. W drugim naczyniu wymieszaj i ubij twaróg, miód, olej, mleko i jajka.
Połącz suche i mokre składniki. Przelej ciasto do formy wysmarowanej olejem (20×30 cm).
Umyj i oczyść rabarbar, drobno go pokrój i wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Posyp nim przygotowane ciasto.
Zrób kruszonkę. W misce wymieszaj masło, zmielone migdały, płatki migdałowe, płatki owsiane i miód. Wymieszaj i wyrób palcami kruszonkę, którą posyp owoce w cieście.
Wstaw formę do piekarnika rozgrzanego do 175°C i piecz przez 25–30 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jedyne czego brakuje w składnikach to 2 łyżek miodu do rabarbaru. Dodałam też do okruchów 2 łyżki miodu, żeby się tak bardzo nie kruszyły. Wygląda bardzo dobrze, poczekam aż ostygnie i nie mogę się doczekać, żeby go spróbować 😀
Tłumaczenie automatyczne
Absolutnie luksusowy! Delikatne, niezbyt słodkie, naprawdę pyszne. Zamiast migdałów dodałam wiórki kokosowe (30g), a zamiast miodu słodzoną cykorię (50g). Na pewno wypróbuję z innymi owocami. 👌🏼
Tłumaczenie automatyczne
Ciasto jest boskie, my je jeszcze ulepszyliśmy dodając cynamon. 😋
Tłumaczenie automatyczne