SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 229 Kcal
  • 7 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 30 g węglowodanów

Naturalne remedium na zmęczenie i rozdrażnienie – Reishi

  • Lepsza odporność
  • Chroni serce
  • Łagodzi stres
Więcej informacji

Składniki

10 porcje

Dobrze przyswajalny magnez zapewnia wysoką jakość snu

  • Najlepiej przyswajalna forma magnezu
  • Naturalny sposób na zmęczenie
  • Przynosi ulgę przy skurczach mięśni
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180–185°C.

2

Pokryj blachę o wymiarach 30 x 40 cm papierem do pieczenia.

3

W dużej misce umieść cukier trzcinowy, jajka, rozpuszczone masło i wszystko roztrzep na pianę.

4

Następnie dodaj mąkę orkiszową, proszek do pieczenia, mleko, jogurt, skórkę z cytryny i szczyptę soli; wymieszaj do uzyskania rzadkiego, lejącego ciasta. Ciasto przelej na blachę.

5

Do ciasta delikatnie wciśnij ćwiartki śliwek i posyp wierzch mielonym makiem.

6

Włóż ciasto do piekarnika i piecz przez 35–40 minut.

7

Po upieczeniu pozostaw placek na co najmniej 30 minut do przestygnięcia. Pokrój i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Nikol*
07. sierpnia 2024

Nie dodałam do przepisu maku, ale myślę, że nie ma to najmniejszego znaczenia. Ciasto jest idealnie sprężyste, po prostu słodkie i w ogóle nie wymaga dosypywania cukru. Na pewno będę chciała jeszcze raz skorzystać z tego przepisu z innymi owocami. Bardzo mi się podobało i polecam!

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1512412
Péťa Vargova
12. czerwca 2024

Jest strasznie gorzki Mąka pełnoziarnista najwyraźniej jest prawie niejadalna po wyschnięciu (jedyne co zmieniłam w przepisie to jogurt zamiast białego, dodałam miskę twarogu)

Tłumaczenie automatyczne

Barbora Polášková
06. kwietnia 2024

Bardzo dobre ciasto, do którego na pewno chętnie wrócę. Tyle, że blacha o wymiarach 30x40 cm wydaje mi się za duża na podaną ilość składników, mi wystarczyła tortownica o średnicy 28 cm. I polecam wydłużyć czas pieczenia (50 min).

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1377682
banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu