SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 193Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 110 Kcal
  • 3 g białek
  • 5 g tłuszczów
  • 13 g węglowodanów

Naturalne remedium na zmęczenie i rozdrażnienie – Reishi

  • Lepsza odporność
  • Chroni serce
  • Łagodzi stres
Więcej informacji

Składniki

25 porcje

Skutecznie i bezpiecznie dostarcza 100% zalecanego dziennego spożycia magnezu

  • Szybsza regeneracja organizmu
  • Przynosi ulgę przy migrenach
  • Ponad 1000 pozytywnych opinii
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do 170°C.

2

Cukinię obierz, zetrzyj na tarce i lekko posól. Zostaw na sitku do odsączenia.

3

Do miski przesiej mąkę gryczaną, dodaj kakao holenderskie, przyprawę do piernika, sól i proszek do pieczenia.

4

W drugiej misce ubij olej kokosowy, jajka, mleko i stewię albo miód.

5

Połącz zawartość obu misek. Z cukinii odciśnij nadmiar wody i dodaj ją do ciasta. Ciasto wlej na blachę (25 × 25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

6

Piecz przez 30–40 minut w temperaturze 160–170°C. Piernik polej gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.

Nasza rada
Jeżeli ciasto jest zbyt gęste, dolej więcej mleka.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

qvwdw42wtyprivaterelayappleidcom
06. marca 2024

Filo
11. lutego 2024

Świetny, smaczny przepis. Piernik doskonale zachował swój kształt i został szybko zjedzony. Polecam polać czekoladą 70% o smaku malinowym (Lidl).

Tłumaczenie automatyczne

Zuzana Kotásková
15. listopada 2023

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu