
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Piekarnik rozgrzej do 170°C.
Cukinię obierz, zetrzyj na tarce i lekko posól. Zostaw na sitku do odsączenia.
Do miski przesiej mąkę gryczaną, dodaj kakao holenderskie, przyprawę do piernika, sól i proszek do pieczenia.
W drugiej misce ubij olej kokosowy, jajka, mleko i stewię albo miód.
Połącz zawartość obu misek. Z cukinii odciśnij nadmiar wody i dodaj ją do ciasta. Ciasto wlej na blachę (25 × 25 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Piecz przez 30–40 minut w temperaturze 160–170°C. Piernik polej gorzką czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetny, smaczny przepis. Piernik doskonale zachował swój kształt i został szybko zjedzony. Polecam polać czekoladą 70% o smaku malinowym (Lidl).
Tłumaczenie automatyczne