SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 276 Kcal
  • 9 g białek
  • 15 g tłuszczów
  • 22 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

12 porcje

Etykiety

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

2

W dużym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych i gorzkiej czekolady.

3

Przelej ciasto do natłuszczonej formy (20 × 30 cm) pokrytej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 170–180°C.

4

Zanim wyjmiesz ciasto z piekarnika, sprawdź za pomocą patyczka, czy się upiekło. Wbij patyczek w środek ciasta i wyjmij – suchy oznacza, że piernik jest gotowy. Jeżeli na patyczku zostały ślady surowego ciasta, wstaw je jeszcze na kilka minut do piekarnika.

5

Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia na kratce, a następnie polej je 100 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady i posyp płatkami migdałowymi.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Hanks
06. kwietnia 2022

Piernik bardzo dobry, dodałem 2 starte jabłka i zamiast mleka dałem kefir, jest miękki i miękki

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Nelunka
23. marca 2022

Ciasto jest strasznie suche, nie lubię tego.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Mísa Pučelíková
19. marca 2022

Bardzo dobre pierniki. Dolałem tam trochę więcej mleka. Upieczono go w 20 minut.

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu