SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 276 Kcal
  • 9 g białek
  • 15 g tłuszczów
  • 22 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

12 porcje

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.

2

W dużym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych i gorzkiej czekolady.

3

Przelej ciasto do natłuszczonej formy (20 × 30 cm) pokrytej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 170–180°C.

4

Zanim wyjmiesz ciasto z piekarnika, sprawdź za pomocą patyczka, czy się upiekło. Wbij patyczek w środek ciasta i wyjmij – suchy oznacza, że piernik jest gotowy. Jeżeli na patyczku zostały ślady surowego ciasta, wstaw je jeszcze na kilka minut do piekarnika.

5

Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia na kratce, a następnie polej je 100 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady i posyp płatkami migdałowymi.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Nikola Slivková
11. marca 2024

Świetny przepis, ale po przeczytaniu recenzji trochę go zmodyfikowałam - dodałam 240g mąki, całe opakowanie proszku do pieczenia, więcej miodu, a na wierzch wylałam wodę i czekoladę. I jest znakomicie, oczywiście trochę sztywniej, ale znakomicie.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1483801
Martina B
21. lutego 2024

Po przeczytaniu komentarzy od razu zmodyfikowałam przepis - zmniejszyłam ilość mąki o ok. 30 g, dodałam 2 starte jabłka, a cynamon zastąpiłam przyprawą piernikową dla mocniejszego smaku. Choć piernika nie zabrakło, posmarowałam go marmoladą morelową o obniżonej zawartości cukru, aby był bardziej giętki, a gdy częściowo się wchłonął, polałam go gorzką czekoladą. W smaku bardzo dobre, niewielkie poprawki zapewniły gładkość, jednak trzeba wziąć pod uwagę, że jest dość gęste. Piekłam tylko 30 minut, wtedy szaszłyk był już suchy. :)

Tłumaczenie automatyczne

Staňule
23. października 2023

Mnie też nie przegonił. Smakowało dobrze, zainspirowana komentarzami dodałam starte jabłko i resztę marmolady. A ponieważ moja ciemna czekolada do gotowania w tajemniczy sposób zniknęła, musiałam użyć białej.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu