
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
W dużym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki oprócz płatków migdałowych i gorzkiej czekolady.
Przelej ciasto do natłuszczonej formy (20 × 30 cm) pokrytej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 170–180°C.
Zanim wyjmiesz ciasto z piekarnika, sprawdź za pomocą patyczka, czy się upiekło. Wbij patyczek w środek ciasta i wyjmij – suchy oznacza, że piernik jest gotowy. Jeżeli na patyczku zostały ślady surowego ciasta, wstaw je jeszcze na kilka minut do piekarnika.
Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia na kratce, a następnie polej je 100 g rozpuszczonej gorzkiej czekolady i posyp płatkami migdałowymi.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Piernik jest bez smaku, twardy i suchy, a po 30 minutach w piekarniku pęka. Wyrzucone surowce, nigdy więcej...
Tłumaczenie automatyczne
Świetny przepis, ale po przeczytaniu recenzji trochę go zmodyfikowałam - dodałam 240g mąki, całe opakowanie proszku do pieczenia, więcej miodu, a na wierzch wylałam wodę i czekoladę. I jest znakomicie, oczywiście trochę sztywniej, ale znakomicie.
Tłumaczenie automatyczne