SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 147 Kcal
  • 12 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 10 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

6 sztuki

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

2

Przygotuj ciasto na spody. Zblenduj płatki owsiane, dodaj do nich masło migdałowe i olej kokosowy.

3

Przygotuj formę do muffinów: do 8 otworów włóż papierowe koszyczki. Podziel ciasto na spody na 8 porcji, włóż je do koszyczków i rozpłaszcz za pomocą łyżki. Piecz przez 10 minut, a następnie pozostaw do ostygnięcia.

4

W międzyczasie przygotuj krem. W małym rondelku w 4 łyżkach soku rozpuść agar. Pozostaw na 15 minut do napęcznienia.

5

Dodaj sok, a następnie na wolnym ogniu doprowadź płyn do wrzenia. Dodaj 2 łyżki twarogu, wymieszaj i przez minutę gotuj razem z agarem. Wymieszaj z pozostałą częścią twarogu, podziel na 8 porcji i ułóż na upieczonych spodach.

6

Torciki wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin (a najlepiej na całą noc), aby stężały.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu