![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Przygotuj ciasto na spody. Zblenduj płatki owsiane, dodaj do nich masło migdałowe i olej kokosowy.
Przygotuj formę do muffinów: do 8 otworów włóż papierowe koszyczki. Podziel ciasto na spody na 8 porcji, włóż je do koszyczków i rozpłaszcz za pomocą łyżki. Piecz przez 10 minut, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotuj krem. W małym rondelku w 4 łyżkach soku rozpuść agar. Pozostaw na 15 minut do napęcznienia.
Dodaj sok, a następnie na wolnym ogniu doprowadź płyn do wrzenia. Dodaj 2 łyżki twarogu, wymieszaj i przez minutę gotuj razem z agarem. Wymieszaj z pozostałą częścią twarogu, podziel na 8 porcji i ułóż na upieczonych spodach.
Torciki wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin (a najlepiej na całą noc), aby stężały.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami