SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 9 Kcal
  • 0 g białek
  • 0 g tłuszczów
  • 3 g węglowodanów

Składniki

1 porcja

Sposób przygotowania

1

Zagotuj wodę i pozostaw ją do ostygnięcia. W międzyczasie przejrzyj i oczyść zebrane kwiatostany czarnego bzu. Uwaga na małe robaczki! Kwiaty możesz szybko opłukać w zimnej wodzie, ale najwięcej smaku ma w sobie właśnie pyłek, który w ten sposób zmyjesz.

2

Pokrój cytrynę w plasterki. Do karafki włóż kwiaty bzu i plasterki cytryny, zalej je przegotowaną i schłodzoną wodą. Odstaw na 24 godziny.

3

Następnie przelej płyn przez płótno lub bardzo gęste sitko. Dodaj miód i dobrze wymieszaj. Przelej do butelek i przechowuj w lodówce. Sok możesz w razie potrzeby rozrzedzić wodą.

4

*Podane wartości odżywcze przypadają na 10 ml gotowego soku.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Baru Ru
20. maja 2021

Doskonały!

Tłumaczenie automatyczne

Amelli bous
18. sierpnia 2020

Polecam dużo lepiej niż z cukrem

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu