![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Zagotuj wodę i pozostaw ją do ostygnięcia. W międzyczasie przejrzyj i oczyść zebrane kwiatostany czarnego bzu. Uwaga na małe robaczki! Kwiaty możesz szybko opłukać w zimnej wodzie, ale najwięcej smaku ma w sobie właśnie pyłek, który w ten sposób zmyjesz.
Pokrój cytrynę w plasterki. Do karafki włóż kwiaty bzu i plasterki cytryny, zalej je przegotowaną i schłodzoną wodą. Odstaw na 24 godziny.
Następnie przelej płyn przez płótno lub bardzo gęste sitko. Dodaj miód i dobrze wymieszaj. Przelej do butelek i przechowuj w lodówce. Sok możesz w razie potrzeby rozrzedzić wodą.
*Podane wartości odżywcze przypadają na 10 ml gotowego soku.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
zrobię dopiero go .
Doskonały!
Tłumaczenie automatyczne
Polecam dużo lepiej niż z cukrem
Tłumaczenie automatyczne