Mini torciki z kremem z czarnego bzu
- 25 min.
- 10 min.
- Łatwe
- 6 sztuki
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 147 Kcal
- 12 g białek
- 8 g tłuszczów
- 10 g węglowodanów
Składniki
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Przygotuj ciasto na spody. Zblenduj płatki owsiane, dodaj do nich masło migdałowe i olej kokosowy.
Przygotuj formę do muffinów: do 8 otworów włóż papierowe koszyczki. Podziel ciasto na spody na 8 porcji, włóż je do koszyczków i rozpłaszcz za pomocą łyżki. Piecz przez 10 minut, a następnie pozostaw do ostygnięcia.
W międzyczasie przygotuj krem. W małym rondelku w 4 łyżkach soku rozpuść agar. Pozostaw na 15 minut do napęcznienia.
Dodaj sok, a następnie na wolnym ogniu doprowadź płyn do wrzenia. Dodaj 2 łyżki twarogu, wymieszaj i przez minutę gotuj razem z agarem. Wymieszaj z pozostałą częścią twarogu, podziel na 8 porcji i ułóż na upieczonych spodach.
Torciki wstaw do lodówki na co najmniej 5 godzin (a najlepiej na całą noc), aby stężały.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami