![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 160°C.
Odcedź daktyle, zblenduj je i dodaj do nich proszek do pieczenia.
Za pomocą robota kuchennego ubij miód i masło. Następnie dodaj jajka.
Do zblendowanych daktyli dodaj masło z miodem, wymieszaj i sukcesywnie dodaj mąkę i 50 g zmielonych orzechów pekan.
Wymieszaj i przełóż masę do formy pokrytej papierem do pieczenia.
Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C. Wyjmij, ułóż na wierzchu całe orzechy pekan i wstaw do piekarnika na kolejnych 10–15 minut.
Pozostaw do ostygnięcia na kratce i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Przepis jest słabo napisany, brakuje w nim 50 gr i 100 gr, co tam dodać???
Tłumaczenie automatyczne
Wyglądał dobrze, a ciasto smakowało dobrze. Piekłam 45 minut w 160 i gdy nadal go nie było, zwiększyłam do 175 i piekłam jeszcze 15 minut i taki jest efekt. Wędka była czysta. Wciąż surowe w środku. Szkoda
Tłumaczenie automatyczne
👍🏽
Tłumaczenie automatyczne