SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 160°C.

2

Odcedź daktyle, zblenduj je i dodaj do nich proszek do pieczenia.

3

Za pomocą robota kuchennego ubij miód i masło. Następnie dodaj jajka.

4

Do zblendowanych daktyli dodaj masło z miodem, wymieszaj i sukcesywnie dodaj mąkę i 50 g zmielonych orzechów pekan.

5

Wymieszaj i przełóż masę do formy pokrytej papierem do pieczenia.

6

Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C. Wyjmij, ułóż na wierzchu całe orzechy pekan i wstaw do piekarnika na kolejnych 10–15 minut.

7

Pozostaw do ostygnięcia na kratce i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lubica Lamacka
21. grudnia 2023

Przepis jest słabo napisany, brakuje w nim 50 gr i 100 gr, co tam dodać???

Tłumaczenie automatyczne

miša honzova
25. lipca 2023

Wyglądał dobrze, a ciasto smakowało dobrze. Piekłam 45 minut w 160 i gdy nadal go nie było, zwiększyłam do 175 i piekłam jeszcze 15 minut i taki jest efekt. Wędka była czysta. Wciąż surowe w środku. Szkoda

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1429902
TenoreHero
14. kwietnia 2023

👍🏽

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu