Ciasto z daktylami i orzechami pekan
- 80 min.
- 41 min.
- Łatwe
- 12 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 457 Kcal
- 7 g białek
- 26 g tłuszczów
- 49 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 160°C.
Odcedź daktyle, zblenduj je i dodaj do nich proszek do pieczenia.
Za pomocą robota kuchennego ubij miód i masło. Następnie dodaj jajka.
Do zblendowanych daktyli dodaj masło z miodem, wymieszaj i sukcesywnie dodaj mąkę i 50 g zmielonych orzechów pekan.
Wymieszaj i przełóż masę do formy pokrytej papierem do pieczenia.
Piecz przez ok. 25 minut w temperaturze 160°C. Wyjmij, ułóż na wierzchu całe orzechy pekan i wstaw do piekarnika na kolejnych 10–15 minut.
Pozostaw do ostygnięcia na kratce i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Przepis jest słabo napisany, brakuje w nim 50 gr i 100 gr, co tam dodać???
Tłumaczenie automatyczne
Wyglądał dobrze, a ciasto smakowało dobrze. Piekłam 45 minut w 160 i gdy nadal go nie było, zwiększyłam do 175 i piekłam jeszcze 15 minut i taki jest efekt. Wędka była czysta. Wciąż surowe w środku. Szkoda
Tłumaczenie automatyczne
👍🏽
Tłumaczenie automatyczne