![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Piekarnik rozgrzej do 180°C.
W dużym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki na ciemne ciasto. Ciasto wlej do formy (30 × 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw.
Przygotuj jasne ciasto. Ubij serek śmietankowy, jogurt grecki i miód.
Za pomocą łyżki ułóż jasne ciasto równą warstwą na ciemnym, a następnie, używając noża, zrób w cieście głębokie zygzaki, tworząc marmurkowy wzór.
Piecz w temperaturze 170−180°C przez 20–25 minut.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Doskonałe ciasto! Nie dodałam do ciasta więcej cukru niż jest w przepisie, ale dodałam do nadzienia. Wszystko było bardzo płynne, więc piekłam dłużej (50 min.).
Tłumaczenie automatyczne
.
Tłumaczenie automatyczne