SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Piekarnik rozgrzej do 180°C.

2

W dużym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki na ciemne ciasto. Ciasto wlej do formy (30 × 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i odstaw.

3

Przygotuj jasne ciasto. Ubij serek śmietankowy, jogurt grecki i miód.

4

Za pomocą łyżki ułóż jasne ciasto równą warstwą na ciemnym, a następnie, używając noża, zrób w cieście głębokie zygzaki, tworząc marmurkowy wzór.

5

Piecz w temperaturze 170−180°C przez 20–25 minut.

Nasza rada
Po upieczeniu możesz przeciąć placek wpół i posmarować nadzieniem z twarogu osłodzonego stewią.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Barbora Polášková
16. marca 2024

Doskonałe ciasto! Nie dodałam do ciasta więcej cukru niż jest w przepisie, ale dodałam do nadzienia. Wszystko było bardzo płynne, więc piekłam dłużej (50 min.).

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1377682
Adéla Drozdíková
10. października 2021

.

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu