
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 170°C. Pokryj blachę (20 × 20 cm) papierem do pieczenia.
Pokrój ananasa w kostkę i przełóż go do blendera kielichowego. Dodaj mleko. Zmiksuj na gładką masę.
Przelej mleko z ananasem do dużego naczynia, dodaj jajka, cukier i szczyptę soli. Następnie przesiej przez sito do drugiego naczynia mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Dodaj kaszkę kukurydzianą. Połącz mokre i suche składniki. Dobrze wymieszaj i przelej do formy.
Piecz przez 20–25 minut w temperaturze 170–175 °C. Pozostaw do wystygnięcia w temperaturze pokojowej (ok. 2 godziny).
W małym rondelku zagotuj 120 ml wody. Do średniej wielkości naczynia wlej kwaśną śmietanę. Kiedy woda się zagotuje, zmniejsz ogień i dodaj agar. Mieszaj przez kolejnych 30 sekund, a następnie dodaj wodę z agarem do miski ze śmietaną. Dobrze wymieszaj i przelej masę na przestygnięte ciasto ananasowe.
Wstaw ciasto na co najmniej 4 godziny do lodówki (a najlepiej na całą noc), aby masa stężała.
Przed podaniem skrop rozpuszczoną czekoladą i poczekaj ok. 10 minut, aż stężeje. Podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Rewelacyjne, sprężyste, na pewno nie ostatni raz 😉👍
Tłumaczenie automatyczne
Niewiele. Ananas w cieście zrobił się trochę gorzki. nie zrobię tego ponownie.
Tłumaczenie automatyczne
Ananas zrobił się trochę gorzki po wymieszaniu go z miksturą.Polenta w cieście jest dziwna, zostawiłabym ją.Po prostu włożyłam śmietanę bez agaru i utarłam czekoladę, lepiej się kroi.Dla mnie chyba my nie powtórzy przepisu.
Tłumaczenie automatyczne