SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Pokrój masło w kostkę i wrzuć je do dużej miski. Dodaj do masła odtłuszczony twaróg i mąkę. Wymieszaj i wyrób gładkie ciasto.

2

Wstaw je na 15 minut do lodówki.

3

Rozgrzej piekarnik do 170°C i pokryj formę papierem do pieczenia.

4

Schłodzone ciasto wyjmij na blat lub stolnicę i rozwałkuj je na placek o grubości ok. 2 mm.

5

Pokrój placek w kwadraty (4 cm × 4 cm), a pośrodku każdego ułóż łyżeczkę powideł (lub dżemu).

6

Sklej przeciwległe rogi każdego kwadratu, tak by powstała „kieszonka”.

7

Ułóż ciastka na blasze, posmaruj ubitym jajkiem i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 170–180°C.

8

Upieczone ciastka pozostaw do przestygnięcia i podawaj.

Nasza rada
Przed podaniem oprósz ciastka ksylitolem. *W przygotowaniu zwartego ciasta pomoże Ci robot kuchenny z dużym ostrzem.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

chbsdvxdpq@privaterelay.appleid.com
01. marca 2024

Wiga
10. marca 2023

Super łatwe i wcale nie słodkie. Można użyć dowolnego dżemu

Tłumaczenie automatyczne

edi75
29. stycznia 2023

Ile całość ma kalori????

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu