![Jemy zdrowo na wsi i w mieście](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-na-wsi-i-w-miescie-small.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Jemy zdrowo na wsi i w mieście
![Jemy zdrowo i smacznie](https://jz.img0.cz/media/product/img/jemy-zdrowo-i-smacznie-small_2KT9GP6.jpg.276x276_q85_crop.jpg)
Rozgrzej piekarnik do 180–185°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.
W dużej misce wymieszaj 2 jajka, rozpuszczone masło i miód.
Dodaj suche składniki: mąkę orkiszową, mleko, kwaśną śmietanę, drobno utartą skórkę z pomarańczy, proszek do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Wyrób rzadkie ciasto.
Przelej je na blachę. Na wierzchu rozłóż połówki truskawek i lekko wciśnij je w ciasto.
Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w 180–185°C.
Po upieczeniu pozostaw biszkopt na 40 minut do ostygnięcia.
Pokrój na kawałki i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
doskonały.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonałe ciasto na zdrową bańkę :)
Tłumaczenie automatyczne