SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180–185°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.

2

W dużej misce wymieszaj 2 jajka, rozpuszczone masło i miód.

3

Dodaj suche składniki: mąkę orkiszową, mleko, kwaśną śmietanę, drobno utartą skórkę z pomarańczy, proszek do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Wyrób rzadkie ciasto.

4

Przelej je na blachę. Na wierzchu rozłóż połówki truskawek i lekko wciśnij je w ciasto.

5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w 180–185°C.

6

Po upieczeniu pozostaw biszkopt na 40 minut do ostygnięcia.

7

Pokrój na kawałki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Mísa Pučelíková
15. października 2022

doskonały.

Tłumaczenie automatyczne

PéťaT.
27. czerwca 2022

Doskonałe ciasto na zdrową bańkę :)

Tłumaczenie automatyczne

Pepis
31. marca 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu