SzukajSzukajMoje Moje KoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 286 Kcal
  • 9 g białek
  • 8 g tłuszczów
  • 32 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

10 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180–185°C. Pokryj blachę (30 × 40 cm) papierem do pieczenia.

2

W dużej misce wymieszaj 2 jajka, rozpuszczone masło i miód.

3

Dodaj suche składniki: mąkę orkiszową, mleko, kwaśną śmietanę, drobno utartą skórkę z pomarańczy, proszek do pieczenia i ekstrakt waniliowy. Wyrób rzadkie ciasto.

4

Przelej je na blachę. Na wierzchu rozłóż połówki truskawek i lekko wciśnij je w ciasto.

5

Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 30–35 minut w 180–185°C.

6

Po upieczeniu pozostaw biszkopt na 40 minut do ostygnięcia.

7

Pokrój na kawałki i podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Pepis
31. marca 2022

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu