Biszkopt na mące jęczmiennej z malinami i porzeczkami
- 20 min.
- 35 min.
- Łatwe
- 12 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 206 Kcal
- 3,3 g białek
- 9 g tłuszczów
- 27,8 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Mąkę przesiej do miski przez sito. Dodaj proszek do pieczenia i skórkę otartą z cytryny.
Jajka i cukier ubij na kogel-mogel. Następnie dodaj olej i mleko, ubijaj dalej.
Do mokrych składników wsyp suche. Już nie ubijaj, tylko dobrze wymieszaj kopyścią. Formę 20 cm × 20 cm × 5 cm wysmaruj olejem i wlej do niej ciasto. Posyp świeżymi owocami i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 30–35 minut w 180°C. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest upieczone w środku.
Gotowy biszkopt pozostaw do ostygnięcia, a następnie pokrój w kostkę.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
🙂
Bardzo dobrze Włożyłem jagody i jeżyny.
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały szampan. Zamiast malin użyłam śliwek i moreli i jest idealnie. Na pewno zrobię to ponownie.
Tłumaczenie automatyczne