Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Piekarnik rozgrzej do 190°C.
Do dużej miski wsyp płatki owsiane, posiekane orzechy włoskie i ziarna słonecznika.
Daktyle drobno pokrój, dodaj do pozostałych składników razem z żurawiną i jagodami goji. Dodaj banana rozgniecionego widelcem, mus jabłkowy, olej kokosowy, miód, cynamon i imbir.
Masę rozsmaruj na blasze do wysokości około 1,5 cm. Piecz przez 35–40 minut w temperaturze 180–190°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Robiłam przepis z połowy składników, wyszło dosyć twarde i suche. Nie zrobię ponownie
Powtarzamy przepis, podajemy całą przekąskę. Dodaliśmy go również jako zdrową formę świątecznych ciasteczek 😊
Tłumaczenie automatyczne
Masa była za gęsta, więc dodałam więcej musu z jabłek i miodu. Zamiast goi dałam rodzynki. Wyszły pyszne.