SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 159 Kcal
  • 6 g białek
  • 7 g tłuszczów
  • 22 g węglowodanów

Naturalny sposób na walkę ze zmęczeniem – Bis-glicynian magnezu

  • Energetyzuje
  • Odpręża
  • Wzmacnia mięśnie i kości
Więcej informacji

Składniki

20 porcje

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C na termoobiegu.

2

Wymieszaj mąkę z makiem i proszkiem do pieczenia.

3

W drugim naczyniu ubij jajka, miód i olej. Połącz suche i mokre składniki.

4

Na sam koniec wlej mleko i dobrze wymieszaj

5

Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką formy na babkę. Wstaw do rozgrzanego piekarnika.

6

Piecz przez 40–45 minut w temperaturze 160–170°C. Sprawdź za pomocą patyczka, czy babka jest równomiernie upieczona. Jeżeli powierzchnia patyczka jest sucha, ciasto jest gotowe. Jeżeli na patyczku zostanie lepkie ciasto, piecz jeszcze przez kilka minut.

7

Od razu po upieczeniu wyjmij babkę z formy i pozostaw do ostygnięcia na kratce.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Linda Pavlíková
25. lutego 2025

Dla mnie ta laska nie, jest dość sucha

Tłumaczenie automatyczne

Jana Čujová
18. października 2022

Ciasto jest dobre, trochę bardziej wytrawne i niezbyt słodkie, mimo że dodałam dodatkową łyżkę miodu. Nalałam syrop z cykorii na kawałek, potrząsnęłam do wchłonięcia. Gorzej pod względem kalorii, ale świetnie smakuje.

Tłumaczenie automatyczne

Věra Šrámková
31. lipca 2022

Świetne ciasto, niesłodzone ciasto, dodatkowe 2 łyżki miodu. Dodano przyprawę do piernika. Białka ubić na puszystą masę. Martwi mnie to, że w cieście czuć zapach sody - następnym razem pominę. W klasycznej formie trzeba to robić partiami. Mąka nie nadaje się do przelewania, moje ciasto się rwie.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu