
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 170°C na termoobiegu.
Wymieszaj mąkę z makiem i proszkiem do pieczenia.
W drugim naczyniu ubij jajka, miód i olej. Połącz suche i mokre składniki.
Na sam koniec wlej mleko i dobrze wymieszaj
Przelej ciasto do natłuszczonej i oprószonej mąką formy na babkę. Wstaw do rozgrzanego piekarnika.
Piecz przez 40–45 minut w temperaturze 160–170°C. Sprawdź za pomocą patyczka, czy babka jest równomiernie upieczona. Jeżeli powierzchnia patyczka jest sucha, ciasto jest gotowe. Jeżeli na patyczku zostanie lepkie ciasto, piecz jeszcze przez kilka minut.
Od razu po upieczeniu wyjmij babkę z formy i pozostaw do ostygnięcia na kratce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dla mnie ta laska nie, jest dość sucha
Tłumaczenie automatyczne
Ciasto jest dobre, trochę bardziej wytrawne i niezbyt słodkie, mimo że dodałam dodatkową łyżkę miodu. Nalałam syrop z cykorii na kawałek, potrząsnęłam do wchłonięcia. Gorzej pod względem kalorii, ale świetnie smakuje.
Tłumaczenie automatyczne
Świetne ciasto, niesłodzone ciasto, dodatkowe 2 łyżki miodu. Dodano przyprawę do piernika. Białka ubić na puszystą masę. Martwi mnie to, że w cieście czuć zapach sody - następnym razem pominę. W klasycznej formie trzeba to robić partiami. Mąka nie nadaje się do przelewania, moje ciasto się rwie.
Tłumaczenie automatyczne