Może dodasz do koszyka którąś z naszych książek?


Jemy zdrowo na wsi i w mieście
W najnowszej książce kucharskiej z serii Jemy zdrowo znajdziesz 120 naszych ulubionych przepisów, które są nie tylko zdrowe, ale i pyszne 💚
Płatki owsiane zalej 200 ml wrzątku, dodaj szczyptę soli i odstaw na 15 minut.
Odcedź. Odcedzoną wodę wylej.
Płatki umieść w wysokoobrotowym blenderze kielichowym, dodaj ok. 1 litr świeżej wody i blenduj przez 1,5–2 minuty, aż do uzyskania płynu bez grudek.
Po dokładnym zblendowaniu przelej mleko do słoika.
Przechowuj w lodówce, zużyj w ciągu 3–4 dni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Dlaczego pierwsza woda - 200 ml ma się rozlać?
Tłumaczenie automatyczne
Smak zbyt wodnisty, wcale nie smakuje jak mleko owsiane
Tłumaczenie automatyczne
super, właśnie zrobiłam mniejszą porcję 15g płatków i 125ml wody, nie dodałam soli, zrobiłam kaszę jaglaną, świetnie 🧡
Tłumaczenie automatyczne