SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 89 Kcal
  • 3,2 g białek
  • 1,7 g tłuszczów
  • 14,1 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

5 porcje

Sposób przygotowania

1

Płatki owsiane zalej 200 ml wrzątku, dodaj szczyptę soli i odstaw na 15 minut.

2

Odcedź. Odcedzoną wodę wylej.

3

Płatki umieść w wysokoobrotowym blenderze kielichowym, dodaj ok. 1 litr świeżej wody i blenduj przez 1,5–2 minuty, aż do uzyskania płynu bez grudek.

4

Po dokładnym zblendowaniu przelej mleko do słoika.

5

Przechowuj w lodówce, zużyj w ciągu 3–4 dni.

Nasza rada
Jeżeli chcesz uzyskać całkowicie klarowne mleko, wystarczy dwa lub trzy razy przecedzić je przez płócienną ściereczkę.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Petrabel
29. listopada 2021

Smak zbyt wodnisty, wcale nie smakuje jak mleko owsiane

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Nelča Horvátová
24. lipca 2020

super, właśnie zrobiłam mniejszą porcję 15g płatków i 125ml wody, nie dodałam soli, zrobiłam kaszę jaglaną, świetnie 🧡

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Eva Nov
22. lipca 2020

Płatki mieszam na sucho i wlewam mleko do małej szklanki. W pracy gotuję miksturę przez minutę i dodaję owoce lub dżem. Super

Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu