SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Do średniej wielkości garnka wlej 500 ml mleka kokosowego, 100 ml mleka ryżowego i 80 ml espresso. Dodaj 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Gotuj mleko na średnim ogniu, aż zgęstnieje. Potrwa to ok. 10–15 minut.

2

Następnie zmniejsz ogień na wolny, dorzuć do garnka czekoladę połamaną na kawałki i miód. Mieszaj, aż czekolada i miód całkowicie się rozpuszczą. Pozostaw na 5 minut do przestygnięcia.

3

Teraz dodaj do napoju 4 żółtka, jedno po drugim, dokładnie rozbijając je trzepaczką. Kiedy żółtka sie rozpuszczą, ponownie podgrzej likier na wolnym ogniu, ciągle mieszając (ok. 5–7 minut).

4

Przecedź przez sitko, przelej do butelki i wstaw na 4–5 godzin do lodówki.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu