
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Do średniej wielkości garnka wlej 500 ml mleka kokosowego, 100 ml mleka ryżowego i 80 ml espresso. Dodaj 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego. Gotuj mleko na średnim ogniu, aż zgęstnieje. Potrwa to ok. 10–15 minut.
Następnie zmniejsz ogień na wolny, dorzuć do garnka czekoladę połamaną na kawałki i miód. Mieszaj, aż czekolada i miód całkowicie się rozpuszczą. Pozostaw na 5 minut do przestygnięcia.
Teraz dodaj do napoju 4 żółtka, jedno po drugim, dokładnie rozbijając je trzepaczką. Kiedy żółtka sie rozpuszczą, ponownie podgrzej likier na wolnym ogniu, ciągle mieszając (ok. 5–7 minut).
Przecedź przez sitko, przelej do butelki i wstaw na 4–5 godzin do lodówki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami