SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Kolendra

Kolendra pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego i Azji. Jej nasiona są używane jako przyprawa w mieszankach przyprawowych, np. w curry. Przypisuje się jej właściwości afrodyzjakalne. Zawiera antyoksydanty, witaminy A, C, B oraz minerały takie jak wapń, sód, fosfor i potas. Kolendra ma korzystny wpływ na zdrowie. Korzystnie wspomaga trawienie, pracę wątroby, ma działanie przeciwzapalne, jest stosowany przy biegunkach, wzmaga apetyt i działa jako łagodny środek uspokajający. Przyprawy i liście kolendry stosować jako dodatek smakowy do potraw. Nigdy nie gotuj jej razem z innymi składnikami. Dodawaj ją zawsze pod koniec gotowania, aby nie straciła swego smaku i aromatu.

Przepisy na dania zawierające Kolendra