
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Obierz ziemniaki i pokrój je w kostkę. Oczyść selera naciowego i pokrój go w kostkę o grubości 1,5 cm. Przeciśnij czosnek przez praskę, drobno posiekaj cebulę.
W dużym garnku rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek, dodaj posiekaną cebulę i liść laurowy. Smaż wszystko przez 2 minuty na wolnym ogniu.
Następnie dodaj pokrojone ziemniaki, selera i czosnek, wymieszaj i smaż przez kolejne 4 minuty. Wsyp do garnka soczewicę i ciecierzycę, wlej pomidory z puszki, dodaj 350 ml wody i wymieszaj. Przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20–25 minut do miękkości.
Dopraw do smaku solą i pieprzem, posyp natką i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
No cóż, szybkie, nie inspiruje, ale też nie razi. Musiałam dodać 200ml więcej wody, bo inaczej byłoby bardzo suche.
Tłumaczenie automatyczne
Świetnie, zastąpiłam część ziemniaków dynią i dodałam balię brązowych grzybów.
Tłumaczenie automatyczne
Bardzo smaczne, niskokaloryczne, ale super sycące. Pozostaje na liście ulubionych. Do przyprawiania użyłam przypraw orientalnych.
Tłumaczenie automatyczne