
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Wymieszaj jajka, miód, banana i twaróg.
Do masy po kolei dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Wlej ciasto do tortownicy o średnicy 25 cm. Dodaj owoce do ciasta już teraz albo udekoruj je dopiero po upieczeniu.
Tortownicę wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 170°C.
Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz przez kolejnych 20–25 minut.
Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia. Udekoruj owocami.
Ciasto przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 3–4 dni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jest dobry, piekłam około półtorej godziny w 170 stopniach przez 30 minut i 150 przez godzinę :) Polecam
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Doskonały
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Smakowało wyśmienicie, ale nie jest jasne, czy należy wymieszać z gotowym budyniem, czy tylko budyniem w proszku? Zrobiłam z tym pierwszym, bo w przepisie był budyń, ale wyszedł tak miękki, że piekłam 2 godziny. Może następnym razem po prostu dodam proszek.
Tłumaczenie automatyczne z języka węgierskiego