SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

2

Wymieszaj jajka, miód, banana i twaróg.

3

Do masy po kolei dodaj wszystkie pozostałe składniki.

4

Wlej ciasto do tortownicy o średnicy 25 cm. Dodaj owoce do ciasta już teraz albo udekoruj je dopiero po upieczeniu.

5

Tortownicę wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 170°C.

6

Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz przez kolejnych 20–25 minut.

7

Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia. Udekoruj owocami.

8

Ciasto przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 3–4 dni.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Lucie Bendula
22. stycznia 2024

Doskonały!!! Następnym razem dodam do środka więcej owoców, mężowi smakowało, ja ostatnim razem nie zrobiłam 🤩

Tłumaczenie automatyczne

Valentina
29. lipca 2023

Podana ilość miodu jest bardzo mała. Do podanej ilości dodałam 3 łyżki miodu. Budyń wymieszałam z ciastem bez przygotowania - w postaci pudru. Mimo to piekłam wszystko łącznie 80 minut, ok. 30 minut w wyższej temperaturze, resztę w 150 stopniach. Nie byłem pod wrażeniem smaku ani konsystencji ciasta.

Tłumaczenie automatyczne

Karolína Rousová
06. marca 2023

Jest dobry, piekłam około półtorej godziny w 170 stopniach przez 30 minut i 150 przez godzinę :) Polecam

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1142528
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu