
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Wymieszaj jajka, miód, banana i twaróg.
Do masy po kolei dodaj wszystkie pozostałe składniki.
Wlej ciasto do tortownicy o średnicy 25 cm. Dodaj owoce do ciasta już teraz albo udekoruj je dopiero po upieczeniu.
Tortownicę wstaw do piekarnika i piecz przez 20 minut w 170°C.
Po 20 minutach zmniejsz temperaturę do 150°C i piecz przez kolejnych 20–25 minut.
Upieczone ciasto pozostaw do ostygnięcia. Udekoruj owocami.
Ciasto przechowuj w lodówce i spożyj w ciągu 3–4 dni.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Fajny
Tłumaczenie automatyczne
Doskonały!!! Następnym razem dodam do środka więcej owoców, mężowi smakowało, ja ostatnim razem nie zrobiłam 🤩
Tłumaczenie automatyczne
Podana ilość miodu jest bardzo mała. Do podanej ilości dodałam 3 łyżki miodu. Budyń wymieszałam z ciastem bez przygotowania - w postaci pudru. Mimo to piekłam wszystko łącznie 80 minut, ok. 30 minut w wyższej temperaturze, resztę w 150 stopniach. Nie byłem pod wrażeniem smaku ani konsystencji ciasta.
Tłumaczenie automatyczne