
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Oddziel białka od żółtek.
Do białek dodaj szczyptę soli i ubij je trzepaczką na sztywną pianę. Odstaw.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej przez sitko do dużej miski. Wymieszaj.
W drugim naczyniu ubij na kogel-mogel żółtka i miód, a następnie dodaj go do suchych składników. Dobrze wymieszaj.
Dodaj mleko i olej, wymieszaj.
Pojedynczymi łyżkami dodawaj do ciasta pianę z białek i ostrożnie połącz składniki, mieszając.
Wlej ciasto do specjalnej formy na baranka wielkanocnego, dokładnie wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub bułką tartą.
Piecz przez ok. 55 minut w piekarniku rozgrzanym do 175 °C.
*My użyliśmy kamionkowej formy z pokrywką o długości ok. 28 cm.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetnie!!
Tłumaczenie automatyczne
doskonała somurobila som 3 ❤️
Tłumaczenie automatyczne