SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 430 Kcal
  • 12 g białek
  • 29 g tłuszczów
  • 29 g węglowodanów

Źródło pięknej skóry! Postaw na kolagen o smaku mango

  • Młoda skóra
  • Gęste włosy
  • Mocne paznokcie
Więcej informacji

Składniki

10 porcje

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji
banner image

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 170°C.

2

Marchewkę i jabłko utrzyj drobno na tarce i przełóż do miski. Jeśli puszczą sok, wylej go.

3

W misce roztrzep jajka z syropem z agawy i olejem kokosowym.

4

W drugiej misce wymieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i 100 g siekanych orzechów włoskich.

5

Roztrzepane jajka wymieszaj z suchymi składnikami. Na koniec dodaj marchewkę i jabłko, i ponownie wymieszaj.

6

Przełóż masę do wysmarowanej tłuszczem tortownicy (Ø 25 cm).

7

Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 160–170°C przez ok. 50 minut. Przed wyjęciem ciasta sprawdź wykałaczką, czy jest dobrze upieczone.

8

W międzyczasie zblenduj wszystkie składniki na krem.

9

Gotowe ciasto pozostaw do ostygnięcia, po czym przekrój je w poprzek dwa razy, tak by powstały 3 warstwy.

10

Krem podziel na 3 części. Na pierwszej warstwie ciasta rozsmaruj ⅓ kremu, przykryj środkową warstwą i powtórz czynność. Pozostałą ⅓ kremu nałóż na wierzch tortu.

11

Gotowy tort posyp pozostałymi orzechami włoskimi. Przed podaniem schładzaj przez co najmniej 2 godziny.

Nasza rada
Z ciasta możesz również upiec muffiny. Podziel je na 12 kokilek i piecz przez 30–35 minut. Następnie pozostaw do ostygnięcia i posmaruj kremem.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Jiří Hucek
20. kwietnia 2024

Nikola Ferenczová
05. kwietnia 2024

Ciasto wyszło naprawdę obłędne! Zrobiłam według przepisu. Ciało było niskie i strasznie gęste, musiałam je piec 3 razy. Miało być na pierwsze urodziny mojego wnuka, więc horror. NIE POLECAM!

Tłumaczenie automatyczne

Hela Winklerova
28. lutego 2023

👍

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu