
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 170°C.
Marchewkę i jabłko drobno pokrój i przełóż do miski. Jeśli puszczą sok, wylej go.
W misce roztrzep jajka z syropem z agawy i olejem kokosowym.
W drugiej misce wymieszaj oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i 100 g siekanych orzechów włoskich.
Roztrzepane jajka wymieszaj z suchymi składnikami. Na koniec dodaj marchewkę i jabłko, i ponownie wymieszaj.
Przełóż masę do wysmarowanej tłuszczem tortownicy (Ø 25 cm).
Włóż do piekarnika i piecz w temperaturze 160–170°C przez ok. 50 minut. Przed wyjęciem ciasta sprawdź wykałaczką, czy jest dobrze upieczone.
W międzyczasie zblenduj wszystkie składniki na krem.
Gotowe ciasto pozostaw do ostygnięcia, po czym przekrój je w poprzek dwa razy, tak by powstały 3 warstwy.
Krem podziel na 3 części. Na pierwszej warstwie ciasta rozsmaruj ⅓ kremu, przykryj środkową warstwą i powtórz czynność. Pozostałą ⅓ kremu nałóż na wierzch tortu.
Gotowy tort posyp pozostałymi orzechami włoskimi. Przed podaniem schładzaj przez co najmniej 2 godziny.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Zrobiłam jak babeczki i były pyszne
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Nie stawiałem oporu 😍
Tłumaczenie automatyczne z języka słowackiego
Świetny tort urodzinowy "Właśnie posłodziłam miodem" a ze śmietany zrobiono pół do pół tłustego twarogu i mascarpone. Dla mnie 🔝
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego