
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Oddziel żółtka od białek.
Wymieszaj mąkę i sól. Ubij na pianę żółtka i mleko, dodaj je do mąki. Na chwilę odstaw przygotowane ciasto.
Ubij białka na sztywną pianę i delikatnie wymieszaj je z ciastem.
Dodaj 50 g rozpuszczonego oleju kokosowego.
Resztę oleju przelej na patelnię i mocno rozgrzej. Wlej połowę ciasta, poczekaj, aż spód się zetnie, a następnie za pomocą dwóch łopatek lub kopyści porwij omlet na kawałki i opiecz go z drugiej strony.
W ten sam sposób usmaż drugi omlet.
Podawaj z dżemem i twarogiem wymieszanym z miodem.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ilość jest na cztery zjadacze 😀😀😀 poza tym było pyszne, puszyste jak chmurka, a ciasto świetnie się z nim pracowało 🤓 Nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła rzucić na nie letnie świeże owoce ☺️
Tłumaczenie automatyczne