SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 114 Kcal
  • 3 g białek
  • 4 g tłuszczów
  • 17 g węglowodanów

Reishi – rewitalizacja, odprężenie, równowaga

  • Redukuje uczucie znużenia
  • Tradycyjna medycyna chińska
  • Skuteczny adaptogen
Więcej informacji

Składniki

20 porcje

Naturalny sposób na walkę ze zmęczeniem – Bis-glicynian magnezu

  • Energetyzuje
  • Odpręża
  • Wzmacnia mięśnie i kości
Więcej informacji

Etykiety

banner image

Sposób przygotowania

1

Przygotuj zaczyn. Wymieszaj miód z letnim mlekiem i wkrusz do niego drożdże. Przykryj i na chwilę odstaw.

2

Przesyp rodzynki do dużej miski i zalej je wrzątkiem.

3

W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki owsiane i sól.

4

Wlej zaczyn do suchych składników, dodaj oba żółtka i skórkę z cytryny. Ręcznie, a najlepiej za pomocą robota kuchennego wyrób gładkie ciasto.

5

Po 5 minutach wyrabiania dodaj olej kokosowy i odcedzone napęczniałe rodzynki. Wyrabiaj przez kolejnych 5 minut.

6

Przykryj gotowe ciasto czystą ściereczką i wstaw je na godzinę w ciepłe miejsce.

7

Wyjmij ciasto z miski na stolnicę oprószoną mąką i jeszcze przez chwilę delikatnie pougniataj. Przełóż do dużej natłuszczonej formy na babkę.

8

Posyp płatkami migdałowymi.

9

Piecz przez 40–45 minut w temperaturze 165–175°C. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdź za pomocą drewnianego patyczka, czy ciasto jest dobrze upieczone.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Flo Rawczyk
06. kwietnia 2023

droga Iano Każdy, kto potrafi przewijać, ma wyraźną przewagę. Na górze jest napis chleb wielkanocny, a potem lista składników. Poniżej reklama, potem przepis w 9 krokach, wreszcie recenzje. Najwyraźniej, jeśli go znalazłeś, powinieneś był przejść obok niego. Uwielbiam ten przepis, robiłam już dwa razy. Dodaj trochę białej mąki (30%), aby uzyskać większą puszystość.

Tłumaczenie automatyczne

Iana
06. kwietnia 2023

A jaki jest przepis? Co robimy z tymi składnikami?!

ocen_1427957
jessi61
19. kwietnia 2022

Nie była tak puszysta jak zwykła mąka pszenna (ale wiadomo), ale w smaku była zdecydowanie, znacznie smaczniejsza. Świetnie dla mnie.

Tłumaczenie automatyczne

banner image
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu