
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 190°C.
W misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, zmielone płatki owsiane, cynamon i proszek do pieczenia. W drugiej misce ubij mikserem jajka, mleko, miód i olej kokosowy.
Połącz składniki z obu misek i wyrób ciasto. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki lub chochelki uformuj z ciasta 5 kręgów takiej samej wielkości. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180–190°C.
W międzyczasie ubij ricottę z twarogiem i miodem. Ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie posmaruj je 3/4 kremu z ricotty i miodu, ułóż warstwami. Resztą kremu posmaruj brzegi i wierzch ciasta.
Miodownik posyp mielonymi orzechami włoskimi z boku i z wierzchu. Przed podaniem wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
suoer
Smak jest dobry, ale pensje są dość sztywne. Nie wiem, gdzie popełniłem błąd.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Bardzo dobry. Użyłem mascarpone zamiast ricotta
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego