SzukajSzukajMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 182Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 276 Kcal
  • 9 g białek
  • 16 g tłuszczów
  • 23 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

16 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

2

W misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, zmielone płatki owsiane, cynamon i proszek do pieczenia. W drugiej misce ubij mikserem jajka, mleko, miód i olej kokosowy.

3

Połącz składniki z obu misek i wyrób ciasto. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki lub chochelki uformuj z ciasta 5 kręgów takiej samej wielkości. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180–190°C.

4

W międzyczasie ubij ricottę z twarogiem i miodem. Ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie posmaruj je 3/4 kremu z ricotty i miodu, ułóż warstwami. Resztą kremu posmaruj brzegi i wierzch ciasta.

5

Miodownik posyp mielonymi orzechami włoskimi z boku i z wierzchu. Przed podaniem wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu