SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt
Znasz z naszej książki kucharskiej

Jemy zdrowo – szybko i prosto

Strona 182Dowiedz się więcej o książce

Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.

  • 276 Kcal
  • 9 g białek
  • 16 g tłuszczów
  • 23 g węglowodanów

Ponad 350 przepisów ze wszystkich książek (zaoszczędzisz ponad 500 zł)

  • Aplikacja bez reklam
  • Proste gotowanie ze składników, które masz w domu
  • Ulubione przepisy dostępne offline
Wypróbuj na 30 dni BEZPŁATNIE

Składniki

16 porcje

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 190°C.

2

W misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, zmielone płatki owsiane, cynamon i proszek do pieczenia. W drugiej misce ubij mikserem jajka, mleko, miód i olej kokosowy.

3

Połącz składniki z obu misek i wyrób ciasto. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki lub chochelki uformuj z ciasta 5 kręgów takiej samej wielkości. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180–190°C.

4

W międzyczasie ubij ricottę z twarogiem i miodem. Ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie posmaruj je 3/4 kremu z ricotty i miodu, ułóż warstwami. Resztą kremu posmaruj brzegi i wierzch ciasta.

5

Miodownik posyp mielonymi orzechami włoskimi z boku i z wierzchu. Przed podaniem wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Teresa Sztengert
12. grudnia 2022

suoer

Alžběta Janečková
30. października 2022

Smak jest dobry, ale pensje są dość sztywne. Nie wiem, gdzie popełniłem błąd.

Tłumaczenie automatyczne

Anežka Knapová
20. września 2022

Bardzo dobry. Użyłem mascarpone zamiast ricotta

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu