Miodownik z płatków owsianych
- 80 min.
- 12 min.
- Średnie
- 16 porcje
Jemy zdrowo – szybko i prosto
Strona 182Dowiedz się więcej o książceWartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 276 Kcal
- 9 g białek
- 16 g tłuszczów
- 23 g węglowodanów
Składniki
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
W misce wymieszaj mąkę, płatki owsiane, zmielone płatki owsiane, cynamon i proszek do pieczenia. W drugiej misce ubij mikserem jajka, mleko, miód i olej kokosowy.
Połącz składniki z obu misek i wyrób ciasto. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą łyżki lub chochelki uformuj z ciasta 5 kręgów takiej samej wielkości. Piecz przez 12 minut w temperaturze 180–190°C.
W międzyczasie ubij ricottę z twarogiem i miodem. Ciasto wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Następnie posmaruj je 3/4 kremu z ricotty i miodu, ułóż warstwami. Resztą kremu posmaruj brzegi i wierzch ciasta.
Miodownik posyp mielonymi orzechami włoskimi z boku i z wierzchu. Przed podaniem wstaw na co najmniej godzinę do lodówki.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Nie wiem czy to było to, że mi się nie udało, czy przepis był zły, ale coś poszło nie tak i nikomu w domu nie smakowało
Tłumaczenie automatyczne
suoer
Smak jest dobry, ale pensje są dość sztywne. Nie wiem, gdzie popełniłem błąd.
Tłumaczenie automatyczne