SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wymieszaj skyr, miód, ekstrakt waniliowy i kwaśną śmietanę. Przełóż masę do plastikowego pudełka i wstaw je do zamrażarki.

2

Co godzinę mieszaj, by lody miały kremową konsystencję i nie były przemrożone.

3

Lody powinny być gotowe po 5–6 godzinach.

4

Pokrój buraczki w kostkę 1 × 1 cm i wymieszaj je z octem jabłkowym i miodem.

5

Rozłóż je na blasze pokrytej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika i piecz przez 1,5 godziny w temperaturze 150°C.

6

Przygotuj kruszonkę kakaową. Wymieszaj masło w temperaturze pokojowej, miód i kakao.

7

Rozwałkuj ciasto na placek między dwoma arkuszami papieru do pieczenia. Usuń górny arkusz i piecz przez 10–15 minut w 160°C.

8

Sposób podania: w głębokim talerzu umieść porcję pieczonych buraczków. Za pomocą łyżki do lodów namoczonej w ciepłej wodzie uformuj z lodów kulkę i umieść ją na porcji buraczków. Pokrusz ciasto kakaowe na kawałeczki i posyp nimi lody.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu