SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 175°C.

2

Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do dużej miski.

3

W drugim naczyniu ubij olej kokosowy, miód, mleko, jajka, jogurt naturalny i ekstrakt waniliowy.

4

Połącz zawartość obu naczyń, dodaj sól i wiórki kokosowe. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 25 cm.

5

Ananasa pokrój w półksiężyce i udekoruj nim ciasto. Formę umieść w piekarniku i piecz przez 20–25 minut w temperaturze 165–175°C.

6

Gotowe ciasto ostudź na kratce.

7

* Mąka gryczana to mielona kasza gryczana, z natury nie zawiera glutenu. Stosuje się ją do naleśników, ciast lub klusek.

Nasza rada
Ciasto możesz podawać z tłustym jogurtem greckim osłodzonym stewią.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Karolína Rousová
11. marca 2023

To dobrze, zrobię to jeszcze raz. Oprócz tego, że wsypałam tam dwie łyżeczki sody oczyszczonej, nie spuchła bardzo, ma około 1-2 cm wysokości. Kto lubi wyższe body więc mniejsza forma. Musiałam piec dłużej, piekłam w 175 przez 40 minut, bo po 20 minutach nie było gotowe. Mam więc piekarnik na gorące powietrze tqk nwm jak inne piekarniki.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1142528
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu