
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiej do dużej miski.
W drugim naczyniu ubij olej kokosowy, miód, mleko, jajka, jogurt naturalny i ekstrakt waniliowy.
Połącz zawartość obu naczyń, dodaj sól i wiórki kokosowe. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 25 cm.
Ananasa pokrój w półksiężyce i udekoruj nim ciasto. Formę umieść w piekarniku i piecz przez 20–25 minut w temperaturze 165–175°C.
Gotowe ciasto ostudź na kratce.
* Mąka gryczana to mielona kasza gryczana, z natury nie zawiera glutenu. Stosuje się ją do naleśników, ciast lub klusek.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
To dobrze, zrobię to jeszcze raz. Oprócz tego, że wsypałam tam dwie łyżeczki sody oczyszczonej, nie spuchła bardzo, ma około 1-2 cm wysokości. Kto lubi wyższe body więc mniejsza forma. Musiałam piec dłużej, piekłam w 175 przez 40 minut, bo po 20 minutach nie było gotowe. Mam więc piekarnik na gorące powietrze tqk nwm jak inne piekarniki.
Tłumaczenie automatyczne