Ciasto porzeczkowo-malinowe
- 20 min.
- 30 min.
- Łatwe
- 12 porcje
Kto latem dobrowolnie spędzałby czas w kuchni? Masz w domu nadmiar letnich owoców? Zamiast męczyć się ze skomplikowanymi ciastami, zrób z nich superszybki i puszysty placek porzeczkowo-malinowy z lekką kruszonką.
Składniki
12 porcje
Etykiety
Sposób przygotowania
1
Rozgrzej piekarnik do 180°C.
2
Do mąki orkiszowej dodaj jogurt, jajka i miód. Jeśli ciasto jest zbyt gęste i przypomina ciasto na krakersy, dolej trochę mleka. Powinno mieć raczej konsystencję kaszki śniadaniowej.
3
Ciasto przelej do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o średnicy 23 cm.
4
Posyp równomiernie malinami i porzeczkami bez szypułek.
5
Przygotuj kruszonkę: wymieszaj płatki owsiane, olej kokosowy, miód i wiórki kokosowe. Posyp ciasto kruszonką.
6
Piecz przez ok. 30 minut.
Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Jak już tu pisano, ciasta po prostu nie dało się zrobić, a do tego potrzebowało naprawdę dużo mleka...szkoda, poza tym smak niezły
Tłumaczenie automatyczne
Zastanawiam się, kto wymyślił i specjalnie przetestował ten przepis, bo coś tu jest naprawdę nie tak 😒 Mam takie same doświadczenia jak większość osób pode mną w komentarzach.
Tłumaczenie automatyczne