Ciasto morelowe na płatkach owsianych
- 15 min.
- 35 min.
- Łatwe
- 10 porcje
Wartości odżywcze na 1 porcję/szt.
- 248 Kcal
- 6 g białek
- 8 g tłuszczów
- 36 g węglowodanów
Składniki
Etykiety
Sposób przygotowania
Rozgrzej piekarnik do 175°C.
W dużym naczyniu wymieszaj mąkę, płatki, olej, proszek do pieczenia, jajka, miód i mleko.
Przelej ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem (15 × 30 cm), ułóż na nim przepołowione owoce, posyp płatkami migdałowymi i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 30–35 minut w temperaturze 175°C.
Przed wyjęciem placka z piekarnika sprawdź za pomocą patyczka, czy jest upieczone. Wbij go w ciasto, wyjmij i sprawdź, czy jest suchy. Jeżeli tak, ciasto jest gotowe. Jeżeli nie, piecz jeszcze przez kilka minut.
Przed podaniem schłodź placek na kratce.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Na słodko, dodałam truskawki i starte jabłko... Nie wyobrażam sobie, jak by to smakowało, gdybym nie dodała innych owoców... nie bardzo mi to smakowało... nie zrobimy Ponownie
Tłumaczenie automatyczne