
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Hydrolizat kolagenu rybiego z kwasem hialuronowym i witaminą C (smak mango)

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj blachę (20 × 20 cm) papierem do pieczenia.
Do dużej miski wsyp mąkę orkiszową, płatki owsiane, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i skórkę pomarańczową. Wymieszaj i dodaj jogurt.
W wysokim naczyniu ubij na kogel-mogel 2 jajka i cukier trzcinowy. Ciągle ubijając, powoli wlewaj olej rzepakowy. Połącz mokre i suche składniki. Wlej do ciasta 100 ml soku pomarańczowego i dobrze wymieszaj.
Przelej ciasto do przygotowanej formy i piecz przez ok. 30 minut w temperaturze 170–180°C.
Gotowe ciasto pokrój na 12 porcji i podawaj.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Bułka jest naprawdę puszysta i pyszna, dla tych, którzy chcą tylko lekko słodką, cukru jest w zupełności wystarczy, ciasto jest naprawdę bardzo gęste, ale ja nie dodawałam płynu i wyszło przepięknie 🙂
Tłumaczenie automatyczne