SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Rozgrzej piekarnik do 180°C.

2

Do dużej miski przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

3

W drugim naczyniu ubij olej kokosowy, jajka, miód, sok i skórkę z pomarańczy oraz mleko.

4

Połącz suche i mokre składniki. Dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto bez grudek.

5

Przelej je do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.

6

Piecz przez 40–45 minut w temperaturze 170–180°C.

Nasza rada
Przed upieczeniem możesz udekorować ciasto plasterkami pomarańczy.
Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Filo
06. marca 2024

przyjemne, niezbyt aromatyczne ciasto. Trzeba dodać 200ml mleka bo inaczej ciasto będzie bardzo sztywne, a ja dodałam 4 łyżki miodu i i tak nie było zbyt słodkie. Może dałoby się go czymś polać, ale to już zwiększyłoby liczbę kalorii.

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1474416
Judit88
31. marca 2023

Dla mnie ciasto było bardzo gęste i smakowało trochę jak „nic”! Nie stał się moim ulubionym

Tłumaczenie automatyczne

ocen_1387991
Zuzana Zakova
20. marca 2023

Ciasto było bardzo sztywne i jakby przewrócone. Więcej nie będę piec

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu