
Jemy zdrowo i smacznie

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Do dużej miski przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
W drugim naczyniu ubij olej kokosowy, jajka, miód, sok i skórkę z pomarańczy oraz mleko.
Połącz suche i mokre składniki. Dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto bez grudek.
Przelej je do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 40–45 minut w temperaturze 170–180°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Ciasto było bardzo sztywne i jakby przewrócone. Więcej nie będę piec
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Dodałabym więcej miodu, ciasto wcale nie było słodkie, ale poza tym miękkie i giętkie. Do ciasta dodałam więcej mleka, z ilości zgodnej z przepisem zrobiło się sztywne ciasto, więc trzeba było dodać dużo więcej mleka.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Wizualnie super 🥳, smakowo już nie za bardzo 😬. Postępowałem zgodnie z przepisem, ale ogólnie brakowało mi giętkości i polotu.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego