
Jemy zdrowo na wsi i w mieście

Rozgrzej piekarnik do 180°C.
Do dużej miski przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia.
W drugim naczyniu ubij olej kokosowy, jajka, miód, sok i skórkę z pomarańczy oraz mleko.
Połącz suche i mokre składniki. Dokładnie wymieszaj, aby powstało ciasto bez grudek.
Przelej je do tortownicy pokrytej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika.
Piecz przez 40–45 minut w temperaturze 170–180°C.
Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami
Świetne ciasto. Smakowała również dobrze dzieciom. Właśnie dodałem trochę więcej mleka.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Po komentarzach naprawdę upiekłam się ze strachu.. ale podałam dwa razy mleko (kokosowe Alpro), 2 duże, wyciskane pomarańcze i opłaciło się. Niesłodkie i bardzo smaczne, elastyczne
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego
Ciasto wygląda dobrze, ale jego smak absolutnie go zepsuł. Niewyraźny, gęsty miąższ, w którym absolutnie nie pachniesz pomarańczy. Jestem rozczarowany tym przepisem, bo wyglądał naprawdę dobrze.
Tłumaczenie automatyczne z języka czeskiego