SzukajSzukajoznámeníZawiadomienieMojeMojeKoszykKoszyk 0
Gotuj z nami Sklep Premium O nas Kontakt

Sposób przygotowania

1

Wsyp kaszę do dużej miski, zalej wrzątkiem i odstaw na co najmniej 10 minut. Rozgrzej piekarnik do 190°C.

2

W międzyczasie rozgrzej w garnku mleko migdałowe, dodaj stewię, przyprawę do piernika i ekstrakt waniliowy.

3

Wsyp kaszę jaglaną i gotuj przez ok. 15 minut.

4

Pozostaw do ostygnięcia i wymieszaj z rozgniecionymi bananami, jajkami, orzechami i rozpuszczonym olejem kokosowym.

5

Przełóż do formy pokrytej papierem do pieczenia i piecz w temperaturze 180–190°C przez 10–15 minut.

6

Pozostaw do ostygnięcia i podziel na 6–8 kawałków. Podawaj.

Autor przepisu
Zespół Jemy zdrowo
Załóż własny zeszyt z przepisami
  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu

Podziel się swoimi wrażeniami i wskazówkami

Anicka Gulisova
27. lutego 2024

Rewelacja 🤩 Tylko piekłam trochę dłużej, bo wydawała się mokra. Smak jest doskonały 😍

Tłumaczenie automatyczne

EK123
07. listopada 2023

Simona Filová
21. lipca 2022

Doskonałe👍

Tłumaczenie automatyczne

Więcej informacji o Twoim zeszycie www.jimezdrave.cz
Tworzymy zdrowe i proste przepisy dla całej rodziny

Chcesz otrzymywać nasze przepisy?

Bądź na bieżąco z nowymi przepisami! Prześlemy Ci je na e-mail dwa razy w tygodniu. Jeżeli nie przypadną Ci do gustu, zawsze możesz się wypisać.

Załóż własny zeszyt z przepisami

  • Zapisz swoje ulubione przepisy
  • Dodawaj do nich własne notatki
  • Wszystkie Twoje oceny w jednym miejscu